9 karrier lehetőség kisgyermekes anyukáknak akár részmunkaidőben is

Szerző:Várhegyi Orsi

Kisgyermek mellett munkát vállalni talán egyike a legnehezebb anyai kihívásoknak. Időt, energiát és egy megfelelő munkalehetőséget találni embert próbáló feladat.
Én már a terhességem alatt tapasztaltam, hogy a klasszikus 8 órás bejárós munka egyszerűen összeegyeztethetetlen a babavárással. A megszületett babával pedig maga a képtelenség. De ugyanakkor pénzt keresni meg kell, hiszen a gyerek nem kis kiadás, és egy apai fizetésből nem mindig jön ki minden kényelmesen. Gyakran már az is segítség, ha anya csak egy kis mellékessel besegít.

Egy anyának olyan lehetőség kell, ami rugalmasan végezhető. Be tudod ütemezni, amikor a gyerek alszik napközben, és épp csak 30 perced van. Vagy akkorra, amikor este már a férjed is tud figyelni a picire. Illetve végezhető legyen otthonról, vagy csak minimálisan kelljen kimozdulni. Mert gyerek mellől ez utóbbi sem könnyű. 

Ezért most segítségképpen összegyűjtöttem 9 lehetőséget, ami szerintem megfelel a fentieknek, és amivel nekivághatsz a karrierépítésnek gyerek mellett is:

Írás

Ha érdekesen tudsz írni, akkor vállalhatsz könyv, blogcikk, reklámszöveg vagy social média bejegyzés megírást olyan szerzőknek vagy marketingeseknek, akiknek erre nincs idejük.

Bébiszitterkedés

Ha már úgyis otthon vagy, és van kapacitásod más gyerekére is vigyázni, akkor ez is kézenfekvő pénzkereseti lehetőség. Ehhez akár annyi is elég lehet, hogy kiraksz a lépcsőházba egy bizalomkeltő és informatív hirdetést. Hamar a társasház legnépszerűbb tagja lehetsz, hogyha a szomszédok számíthatnak rád, ha vigyázni kell a gyerekükre.

Designerkedés

Szintén rugalmas időben, és otthonról is végezhető, ha van egy kis vizuális érzéked, és értesz egy grafikai programhoz. Ekkor vállalhatsz könyvborító-készítést, fotóretusálást, közösségi média bejegyzésekhez képszerkesztést, Power Point bemutatók csinosítását, vagy akár komplett weboldal designolást.

Webshop indítás

Egy kis számítógépes tudással és online marketing ismeretekkel felszerelkezve indíthatsz webshopot is. Ismerek sikeres gyermekjátékot, mosipelust vagy éppen bioszappant forgalmazó webshopot is, amit anyukák üzemeltetnek részmunkaidőben. Ha aggaszt, hogy a megrendelésekkel kell majd bíbelődnöd, és naponta postára járni a gyerekkel, akkor tudd, hogy ezt már teljesen ki lehet szervezni és automatizálni. A többit pedig otthonról laptoppal tudod csinálni.

Kézműves termékek készítése

Szuper kézügyességed van, és jól bánsz a ragasztóval, textilekkel, festékkel vagy kerámiákkal? Akkor kihasználhatod ezt a tehetségedet kézműves termékek alkotására. Készíthetsz egyedi ajándékokat esküvőkre vagy szülinapokra, esetleg különleges lakás díszeket. Hirdetheted magad saját honlapon, FB-on vagy kézműves és apróhirdetési oldalakon is.

Online adok-veszek

Ha van egy kis kereskedői érzéked és kedved, hogy rendszeresen böngészd az apróhirdetési oldalakat és FB-os adok-veszek csoportokat, akkor ez jó ötlet lehet számodra. Ki kell tapasztalnod, hogy mire van igény, és e témában lecsapni a jó ajánlatokra, majd drágábban eladni. Például október-november táján megvenni a menő, de akciós női táskákat, karkötőket, majd decemberben eladni azon férfiaknak, akik az utolsó pillanatra hagynak mindent. De másik példa, hogy a férjem egy jó ideig szép pénzt keresett weboldalak és domain nevek adásvételével is.

Fordítás

Ha van egy felsőfokú nyelvtudásod, akkor vállalhatsz fordítást is. Az internet fejlődésével ma már számtalan cégnek van lehetősége külföldre terjeszkedni vagy angol/német/stb. nyelvű weboldal verziót üzemeltetni. Ehhez pedig a friss blogcikkeket vagy termékleírásokat folyamatosan fordítani kell a megfelelő nyelvekre. Ez szintén kötetlen időbeosztásban folytatható munka, amit akár a gyerek alvásidejében is végezhetsz.

Jóga oktatás

Jól mozogsz, és van tapasztalatod/képzettséged a fitness területén, sőt még a fittségedet is sikerült megtartani a baba után? Szerezz jóga tapasztalatot, és oktasd (akár hozzád hasonló anyukáknak / kismamáknak). Ha csak egy héten kétszer tudsz egy-egy 10 fős csoportnak órát tartani, már az is egy klassz jövedelem-kiegészítés lehet. Keresd fel a közeli konditermet, és beszéld meg velük.

Virtuális asszisztencia (Ajánlott)

A végére hagytam a legjobbat, amivel én is kiszabadultam a mókuskerékből, és nyugodtan tudtam gyermeket vállalni. Én felcsaptam virtuális asszisztensnek, és otthonról olyan online marketing feladatokban segítettem kisvállalkozókat, mint hírlevélírás, webshop frissítés, FB bejegyzések írása, bevételi kimutatások készítése, stb. Szóval olyasmik, amikkel egy elfoglalt vállalkozó nem szívesen pepecsel, de én igen. Szabad lett az időbeosztásom, nem kellett reggel dugóban ülnöm, és 2x annyit kerestem.
Ha Te is csatlakoznál hozzám, akkor ide kattints, és elmondom a részleteket!

Remélem, találtál a gyűjteményben hasznos ötletet, ami segít hidat építeni az anyai és a pénzkeresői szerepeid között. Tudom, hogy nem könnyű, ezért sok erőt és kitartást kívánok hozzá.

SZERZŐ:

SZERZŐ:

Szeretnél baba mellett végezhető munkát?
Legyél Te is virtuális asszisztens, és dolgozz szabad időbeosztásban, magas óradíjért, távmunkában.
Ingyenes online tájékoztató előadás:
2024. március 26. (kedd) 18:00.
virtuális asszisztensi karrier anyukáknak

Szeretnél baba mellett végezhető munkát?

Legyél Te is virtuális asszisztens, és dolgozz szabad időbeosztásban, magas óradíjért, távmunkában.

Jelentkezz ingyenes online tájékoztató előadásunkra és megtudhatod a részleteket!

2024. március 26. (kedd) 18:00